BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

FAzLiN MaSiLaa NoRdiN

FAzLiN MaSiLaa NoRdiN

Tuesday, November 2, 2010

PenAt NaK Jage HaTi OraNg

salam..dengan rase marah dan dukacite,.syer nak luahkan perasaan sy yg mcm lava yg sedang meletus..huhuhu.......pnat nak jage hati masyarakat yg x penah nak pikir ape perasaan kiter...bile susah sibuk nak cari kite...tp bile die dah ade kawn n gembira..buat muke mcm longkang..ingat aku kesah..aku x suke r ko..pg berambus dlm hidup ko..agak-agak r nak kawal perasaan..x payah nak blagak kalo x mampu...bla r...

Thursday, September 23, 2010

menghitung hari!!! cukup k...


hmm..bilelah giliran aku@mrs.monster.inc....hehhhe..perasan lg...kini, ku menghitung ari utk menjaDI berDua Lebih baik...byk btul nak pakai duit..hmmm..sesiaper yg mempunyai hati yg mulia di bulan yg mulia ini, yang berkelayakan bleylah sponsor ape2..just taipkan nama n jumlah tajaan n send ke 5945...eh..no aper 2...mcm pernah dengar je nombor 2......

dunia....realiti...angan-angan

ape le kene mengene tajuk dengan gmbar nie....
conpius!!!!!..................huhuhu....sebenarnyer sy si comel ini (perasaan betul...) not in mood...
ntahlah..maybe penat n x cukup tido...mcm nak sangat pgi pantai ...berkelah...main air...tp sebenarnye bley je main air dalam bilik air..cume kawasan yg x cukup luas jer...jum2 kite ke pantai...kenapa manusia nie kan...suke nak aibkan org depan org lain..x baik tau...jgnlh mcm 2...terus terang je dengan diorang...manusia sekarang open minded..bley terime je...kdg2..sbgai seorang pekerja, anak, hamba-Nya dah mcm kecewa sangat kepada dugaan dunia. tetapi bile pikir balik kite semua kepunyaan-Nya...die berhak menguji kite...cume kite je kene banyak bersabar..jgn gelojoh bertindak...sedih kdg2 bile org buat kite mcm nie..masing-masing nak bermuka2...Ya Allah..kuatkan hati ini untuk tempuh dugaan ini.

Tuesday, February 23, 2010

akhirnye...smpai Jugakkkk...



hehhehe....smpai jugak kat the lost world of tambun...bley r bagi 4 star fot the Lost World of Tambun....sesat2...nak caru rumah Reeza...huhu...in history gak..aku bersalam ngan ibu mertuaku....Puan Kamisah...OMG...owh..tidakkk...Tuhan je tau btapa laju nyer denyutan jantung aku mase nak jumpe beliau...n aku dah jumpe farhan face 2 face...kecik je die....best pg sana...dapat release kan pikiran...n dpt spent time dgan org tersayang....syokkkkkkkkkkk.......n i miss that moment...n paling best bile tgok reeza bersungguh bermain di Fun Fair untuk mendapatkan teddy Bear yg besar utk kite....syookkkk....
smpai umah around 12.00 p.m...perjalanan yg panjang pada 20022010 dan yg menghiburkan
thanks to my frens...Lisa for the Special Nasi Lemak..nanti masak lg yer...sedapppp....Firdaus thanks sebab drive car...huhu..n last but not least ...both of u mmg best....

Wednesday, February 10, 2010

side income...owh ..usahawan muda...

heheh...mcm mana nak buat side income yer...


skarang kos hidup makin lama makin tinggi...n masih ade yg ceteris peribus..pheewittt teringat ape yg blaja mase dr evan ajar dulu...hehehe....


so...skrg terpikir business ape yg mendadi demand masyarakat Malaysia....pada tahun 2010...


at least kalo ade side income..bley menabung lebih..nanti ltak kat asb..hujung tahun dpt dividen bley pg bercuti...coz..skarng nak target each year dapt bercuty nagn family setahun skali...




teringat mase pg kursus usahawan tani ngan membe kat unimas...mase 2 ingat lagi penceramah 2 ckap....white gold, black gold...n red gold...ketiga3 gold nie ade kaitan ngan lembu yg comel2...sabar2...ona nanti ona tlg tgokkan lembu2 yg cute nie yer



Tuesday, February 9, 2010

R.I.N.D.U......



tau x....knp ade rase rindu n rase sayang.........
sebab kite ade hati dan perasaan........
n fazril reeza tau x....yg aku rindu kat die..........huuuuuuuuuuuu

Sunday, February 7, 2010

cantiknyer....

huhuhu...cunnyerrrrrrrrrr.....kalo nak buat cm nie ok x...????huhu....owh...idea...when u want 2 come...help me ??????????

The Lost World of Tambun...



hmmmm....aku menang n dpt tiket bercuti ke Lost World of Tambun....
huhuhu...bestnyer..tp????smpat k nak pgi...mcm2 agenda bulan Februari nie...
so,,,how???let it be or join go holiday....oh know....huhu...
gediks lah plak speaking mat saleh nie...
jgn mcm2...the conclusion is....biarlh Tuhan yg menentukan....

Tuesday, February 2, 2010

BUNKFACE....


MINATNYER KAT BUNKFACE...
BEST GILER LAGU2 DIE.............
MASYUKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
TP AKU SKARANG TGAH MINAT LAGU EXTRAVAGANZA....
BEST...
TERBAIKKKK WAOKKKKK................
HUHUHU..........
JOM NYANYI SAME!!!!!
Semangat baru..Perjuangan yang satuDan matlamat hidupku..Hanya untukmu..Tapi keadaanmu..Berikan aku..Berikan aku satu petanda..Prasangka.. Aku kalah......Rasa resah jangan kau percaya..Dalam hatimu.. (dalam hatimu)Rasa resah jangan kau percaya..Kata hatimu.. (kata hatimu).Wo oh ohwo oh ohwo oh ohwo oh ohPersepsi diri..Ada maksud sendiri..Dan propaganda ku rasa..Luar biasa....Tapi keadaanmu..Berikan aku..Berikan aku satu petanda..Prasangka.. Aku kalah lagi......Korus:Rasa resah jangan kau percaya..Dalam hatimu.. (dalam hatimu)Rasa resah jangan kau percaya..Kata hatimu.. (kata hatimu)Wo oh ohwo oh ohwo oh ohwo oh ohExtravaganzaExtravaganzaExtravaganzaExtravaganzaRasa resah jangan kau percaya..Dalam hatimu.. (dalam hatimu)Rasa resah jangan kau percaya..(kata hatimu)wo oh ohwo oh ohwo oh ohwo oh oh

Friday, January 29, 2010

LAGENDA 28012010...

salam......byk kisah yg aku lalui pada 28012010

dari putrajaya ke jalan chan sow lin n singgah sebentar di Kuala Lumpur General Hospital
hmmm...susah beb nak pg Jalan Chan Sow Lin...mcm2 dugaan aku redah...
huhuhu...bile dh jumpe bersyukur sangat smpai bertepuk tangan.....nak ble sebuah je buku log kenderaan AM 362...dahlah org yg jage 2 mcm sengal jer...
.....yg penting nak menjadi sejarah dalam hidup aku...aku diperkenalkan dengan keluarga Reeza...aku salam tangan ayah die @ bapa Mertuaku...
kesudahan hari ini diakhiri dengan penuh tangisan....En. Sattar telah meninggal dunia...Al-Fatihah untuk arwah

Sunday, January 24, 2010

my frenzzz....

huhuhuhu....nie sume kawan2 kat unimas....2006-2009
geng2 budak2 bilik n kolej bunga raya
kawan2 zai pun dah jd kawan aku gak....
meh aku memperkenalkannnn....
yg dari atas
the conclusion is mmg aku suka kawan2 ngan die..thanks frenzzz n understanding me when i senang n susah...
  1. KHAIRUL BARIAH @ kb-die nie mmg suka buat lawak spontan.....die duk kat kuala pilah n satu kelas ngan zaidah....die jugak kor suksis unimas..
  2. NOORMILA BT MARUSIN @ darling-die adelah roomate aku yg paling paham aku..hehhe..thanks darling...sebab selalu teman kite kalo kite lapar..huhu,,,teringat kenangan makan aiskrim kat cempaka n ade niat nak selamatkan kucing yg susah lepaskan diri
  3. MASHITAH @ chitcakko-budak nie mmg x sangka2 die bley blaja satu tempat ngan aku..die nie budak zaba gak....huhuhu...die satu kelas ngan zaidah
  4. ZAIDAH @ ate-die nie mmg understanding sume org...ramai yg suka kawan ngan die...huhuh...ape pun bley masuk ngan die nie..yg penting kkaki karoke..you go girl...
  5. FATIMAH @ tumbit-budak yg x dpt dipisahkan dengan penyakit mata,,,die nie pemalu sikit...hehhe...kalo jln mesti tunduk punyer...tp diam2 die nie samseng kat chaah 2...huhu
  6. NORAFIFAH @ kek poh-die nie pelawak giler....suke mandi awal..n pling byak kene denda kalo main uno...hidup gerakan 6...n penaung group Snekku
  7. SITI ZAHARAH @ zarra-die nie cun beb..memg suka melawa jer...huhu..sikat mmg sentiasa ade kat tangan die...huhuhu..

muluttttt..............

manusia nie memg x pnah puas dengan ape yg die ade......patutlah tuhan susah nak bg die rezeki..jgnlah nak mengata org..tgok org di sekeliling die....anak sendiri meroyan kat luar x tau..nak mengata anak org plak...blaaaa rrrrrrrrrrrrrr......ingat die alim, byak ilmu agama...dah bley nak mengutuk org...insaflah org tua....Astagfirullahalazim....aku nie sabar jer....x pelah....Tuhan tu Maha Adil....

Monday, January 18, 2010

oWh bApa MertuakU


owhhh.....aku ternampak n tersingkap this page...owh...what's up...hm my future father in law....sape 2....cube teka...jap2..saya perkenalkan....
PEGAWAI WARAN 1 TLR AZMAN BIN TALIB
PPA PPS
Cawangan : TeknikalKepakaran : Teknikal Letrik Radio
Tarikh/Tempat Lahir : 3 Jul 1965/ Slim River, Perak
Bangsa : Melayu
Agama : Islam
Nama Isteri : Kamisah binti Mat Noh (bakal mak mertua)
huhu....ape yg aptut aku buat nie ...
mak die ajak aku jumpe die....owh...takut...Ya Allah..bantulah hambamu ni...

Sunday, January 17, 2010

F.A.Z.R.I.L R.E.E.Z.A.A.Z.M.A.N

Sungguh indahnya hari berlalu Menunggu kasih tambatan hati Ingin rasanya selalu berbagi Bersamanya kala suatu nanti Andaikan kau jadi milikku Selaluku nyanyikan lagu rindu Andaikan kau dan aku bersatu Dunia ini berseri selalu Kuingin dirimu dekat dihatiku Berdua kita kan raih bahagia Kuingin dirimu turut merasa Rasa rindu untuk menatap matamu Menatap matamuBagaikan bintang nun jauh di sana Terangi malam yang semakin gelap Jika kau sudi menemaniku Takkanku lepas walau sedetik pun

i love u.............FaZriL ReeZa AzMan...

ye2..dah dpt sijil kursus kawennnn

dah dapat sijil pun...


lisa pun dah dpt sijil gak..
16 & 17 Januari...pg kursus kawen dengan fazril reeza azman, marlissa musa, firdaus musa dan ili maisara ....bestnyer..tp bile slot ptang agak boring sikit....tp overall ok jer....lepas nie kene buat pendaftaran nikah di luar kawasan jer...sebab reeza dtg negeri sembilan...insyallah ...n kene buat medical check up for HIV...kursus kawen nie dekat taman tasik jaya, senawang n hanya rm 80 termasuk yuran, makan n buku gerbang perkahwinan
maybe...aku akan nikah pada 24.12.2010 dan bersanding pada 25.12.2010
insyallah....AMINNN

khairunnisaq dan KPJ

adik..cepat sembuh tau



kak ila...tangan adik berat




sedih sangat....kak anje masuk wad...

die positif denggi...

aku x bley tgok die mcm 2..

die kecik lg..

aku nangis td...

Ya Allah...berikanlah kekuatan kepada khairunnisaq...supaya die cepat sembuh...Aminnnnnn



Monday, January 11, 2010

karoke...????????


huhuh....best kan bile dpt pg karoke..
lgi2 kalo yg pg 2 bley layan karoke gile2 punyer...
aku nie mmg pantang pg karoke..
mmg melekat x nak blik punyer...
so..far kalo budak unimas mesti tau punyer...
"SING SONG ENTERPRISE"
masukkan token, select the song n sing..huhuhu..
x ingat dunia beb...
ada satu kenangan yg x kan dilupe..
pasal token ajaib..
kite masuk token 2 die kuar lg..
x yah masuk token baru..
nak kematu bontot org yg tunggu kitaorg..
siap org yg jaga tmpat bowling 2..
tgok x puas hati..
huhuhu...
mase 2 yg ade...pal,zai,mil,tim,kek poh,chit(blik awal) n zara...
wat ever pun..memg syok r karoke..
tmpat yg sllu aku pg pun..
kat dataran senawang..
3 jam rm 30...
best...besar punyerrrrr