BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

FAzLiN MaSiLaa NoRdiN

FAzLiN MaSiLaa NoRdiN

Sunday, January 12, 2014

PERKAHWINAN>>:)

Gembira...Duka....Seronok Gilerrr.....Sedih....Kecewa..

Perkahwinan ialah hubungan terikat antara dua orang yang diiktirafkan oleh pihak berkuasa sivil dan/atau diikat oleh kepercayaan agamapeserta-peserta. Sifat duaan ini, iaitu kontrak undang-undang terikat serta janji kesusilaan, menyebabkan perkahwinan amat sukar disifatkan

Dialah imamku...Semoga hidup kami dilindungi Alah swt

Dalam perkahwinan perlu sentiasa bertolak ansur dan mengambil masa untuk memahami dan mempelajari sifat si pasangan...Elakkan daripada perkara yang tidak diingini..sentiasa muhasabah diri..huhu...semoga perkahwinan menajdi perkara yang paling indah dalam hidup anda



Tuesday, February 19, 2013

kEREdhAAn & kEikHLasAn

kadangkala ape yg kita mahukan x selalu nya dapat ...
tp Kite yakin Allah swt Maha Mengetahui...
sAYA HARAP...mereka memahami saya...
saya x ingin kn kemewahan tpi....sy perlukan kasih sayang yg penuh dgan keikhlasan....
>>>>ape yg sy mgarut nie....huhuhu..just sepintas lalu n tibe2 angin badan yang x brapa stabil hormon, n gen-gen yang ada dlm badan nie<<<<


duGAAN...kEsedIHAN..kEKeceWAAn...

salam...slamat tahun baru 2013...

hmmm,,,,,......tibe2 rase sedih n semacam je hari nie...x tau..nape...susah kn jdi org yg x trpilih nie...kdg2 cmburu ngan org yg lebih bahagia...hmmm..bahgia dgan family...bahgia dengan husband...tp aku..adelh kdg2...


tp kite cube smbunyikan dgan gelak2 ngan kwn...n senyum...tp disbalik dgan syuman pnuh dgan duka...pnuh dgan rasa kecewa....

Sunday, June 10, 2012

AbG aLIL...SAyA rinDU awAK!!!!!

Saya RINDU awak sangat....kite kene tabah kan menghadapi dugaan hidup kan!!!!!(bpe byk kali KAN lh)ingat pesan Fazlin untuk Fazril....

  • jage Diri Bebaik
  • Solat Jangan TInggal (nanti kalo jumpe-bley jemaah kan)
  • makan n minum tau...(nanti cm ner nak buat keje)
  • last but not least...saya sayang FAZRIL REEZA AZMAN (kau diutuskan oleh NYa untuk saya) 

SAKIT PERUT.....

Ada beberapa sebab. Kalau perut anda sakit, mungkin disebabkan oleh apa yang anda makan atau minum. “Mungkin kerana keracunan makanan atau anda telah makan dan minum terlampau banyak. Makan dan minum terlampau banyak boleh menyebabkan anda mengalami sakit perut

# SAYA rasa saya sakit perut hari ini disebabkan makan sambal kicap yang terlalu banyak...huhuhuhu........

SELAMAT PENGANTIN BARU MY LIL BROTHER....


SElamat Pengantin Baru dik...sowi....x dpt dtg/////.........ade masalah yang tidak dapat di elakkan sgat...


###jgn lupe pick up hadiah kat akak ...dah siap balut dah....tibe2 ade hal...

Ayg....b nak Mkn KUEH KETAYAP nie...




Bahan-bahan ( 3-5 orang )

  • utk kulit
  • 1 cawan tepung gandum
  • 2 biji telur
  • 2 helai daun pandan
  • 1 1/2 cawan santan (boleh diganti dgn fresh milk)
  • 1 1/2 sudu kecil garam
  • 2 sudu besar minyak masak
  • Beberapa titik pewarna hijau
  • utk inti
  • 1/2 biji kelapa parut
  • 3/4 cawan gula merah (boleh dikurangkan)
  • 1 helai daun pandan

Cara-cara

  1. untuk inti; Masukkan kelapa parut dan gula merah tadi serta sehelai daun pandan. Kacau sehingga sebati sehingga inti kelapa tadi bercampur dengan gula merah selama 10-15 minit. Inti akan menjadi warna keperangan. Angkat. Buang daun pandan tadi.
  2. Untuk kulit; Kelapa parut tadi di blend dengan daun pandan dan perah, ambil patinya. Jika u all guna santan segera, just blend dengan daun pandan dan tapis. Ambil tepung masukkan ke dalam mangkuk letakkan secubit garam dan campurkan pati santan yang telah di blend dengan daun pandan tadi. Kacau sehingga sebati . Kemudian masukkan telur serta minyak dan kacau lagi. Jika u all nak warna original ketayap tak payah guna pencelup, sebab warna daun pandan tadi akan membuat adunan tadi warna hijau, jika u all nak tambahkan sedikit lagi perwarna, letaklah 2-4 titik ke dalam adunan anda.
  3. Panaskan pan, letakkan sedikit minyak dan sendukkan 1 senduk adunan tadi dan layangkan pan agar adunan tadi bulat. Masak sehingga 2-3 minit, angkat jangan terlalu lama. Setelah angkat terus masukkan inti dan gulung. (Cara gulung; , lipat kedua dua tepi sedikit dan gulung melentang. Ulangi sehingga adunan tadi habis. Siap untuk disantap.